Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2009 21:23 - Бракът не е на мода
Автор: mavericos Категория: Новини   
Прочетен: 1023 Коментари: 0 Гласове:
0



Бракът не е на мода Всеки се стреми да открие своята половинка. Днес младите не бързат да се женят, но повечето двойки живеят като семейни. А всъщност какво е бракът, ако не съжителство между мъж и жена, свързани от интимен съюз?
Проблемът не е в това, че двойките не се сключват брак, а в налагането на обществен модел, който лансира безотговорно отношение към партньорството.


image
Прехвърчането от връзка към връзка задълбочава неудовлетвореността на човека, чувството му за самотност, а в същото време той вярва, че следващата връзка ще е по-добра. Но това е просто една заблуда, чиято цена е липсата на стабилна връзка и емоционален комфорт.

image Постоянно си мислим, че следващият партньор ще ни угоди на капризите и ще е по-добър от предния, и така постоянно отлагаме взимането на решение за брак.
По този начин никога няма да прозвучи марша на Менделсон, а годините си летят.

Много мъже и жени, прехвърлили 30-те, са несемейни не защото не искат да имат свое семейно гнезденце, а защото не се е появил "подходящият човек".

Днес все повече двойки сключват късно брак, но това си има своите предимства и недостатъци.

Ранният брак предполага, че по-лесно ще отгледате децата си.
Младият човек е по-силен физически, по-издръжлив психически, но не толкова склонен на компромиси. А в семейния живот без тях не може. Ще се наложи и на единия, и на другия да отстъпва.
Склонността към изневяра е една от "клопките". Дали защото "е обичайно" да имаш "богат" сексуален опит, младите без много да му мислят се впускат в авантюри. imageСлед време изневерилият разбира, че е наранил дълбоко любимия си, но е късно. Ако пък и двамата започнат да кръшкат, семейството се разбива.

В браковете, сключени след 30-годишна възраст, двойката има по-реален поглед върху живота. По-малко са финансовите проблеми, по-зряло е отношението към другия.

Проблемите обаче натежават на жените, които трябва тепърва да се реализират като майки.

Ако във връзката точно се регламентират ролите, съпрузите успяват да я съхранят въпреки конфликтите. Но за това се изисква повече търпение и вяра в ценността на семейството - качества, които днес не се лансират.

Бракът е свещен съюз, в който в името на любовта поемаш отговорност към другия да го подкрепяш в трудни моменти и да не му причиняваш болка.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mavericos
Категория: Новини
Прочетен: 5605058
Постинги: 2353
Коментари: 2437
Гласове: 2147
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930