Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2009 15:03 - И дясна ръка на Доган в рекета на генерала от ГЗ
Автор: mavericos Категория: Новини   
Прочетен: 585 Коментари: 0 Гласове:
0



И дясна ръка на Доган в рекета на генерала от ГЗ
image

Бившият шеф на политическия кабинет на Ахмед Доган – Мохамед Реджеб, също е участвал в изнудването на бившия шеф на Гражданска защита и ексшеф на кабинета на Емел Етем в МИС Никола Николов. Това обяви самият Николов в интервю за телевизия PRO BG тази вечер

Именно Реждеб се бил свързал с генерала. Той присъствал и на една от първите срещи, на която обяснили на Николов, че разполагат с компромати срещу него. 

Не ги познавам тези хора, по-късно по прякори чух Папата и знаех Мохамед Реджеб, бивш шеф на кабинета на Ахмед Доган. И той беше, те двамата с Димо (Димо Станчев - б.р.) бяха постоянно, твърди Николов.

Притиснали Николов – за няколко дни да им даде първата вноска от 150 хиляди евро.

Никога не съм се притеснявал от компромати, защото не могат да извадят никакви, те говореха за период, в който не бях в тази дейност, когато се разходваше фонд „Бедствия”, обяснява Николов. И добавя: Аз бях спокоен за това нещо, обаче когато им казах, че не съм милионер, те казаха - имате деца и внуци. Това обърна нещата.”

Генералът не потърсил полицията още в началото, тъй като заплахите били за физическа разправа.
За Цветелин Кънчев казва, че определено участва в схемата, срещали са се.

Те непрекъснато ни тормозиха, той казваше „Имаме компромати, мога да ги потуля”. тъй като бил притиснат, Николов, по думите му, предал 150 хиляди евро на Христо Върбанов и Димо Станчев.

Станчев, както АСН информира, тази сутрин направи разкрития срещу Николов по Нова тв, а следобед бе арестуван.

На въпрос откъде има толкова пари, генералът се впуска в обяснения. През 2006-а година, в задължителната декларация през Сметната палата, декларирал 50 хиляди евро и няколко хиляди лева.

Зет му имал фирма, синът му също заемал висок пост. 

"Всичко е доказано, генералът не е толкова богат", обобщава генерал Николов.

По повод обвиненията, че е вземал процент при възлагането на обществени поръчки, в което сутринта го обвини Димо Станчев, Николов е категоричен, че не той се е занимавал с обществените поръчки, а кметовете.

Николов няма обяснения защо е нарочен. Предполага, че идеята за изнудването може да е на един от бандата – Димо, на когото преди години услужил с 10 хиляди лева, тъй като му се налагала спешна операция.




Тагове:   Доган,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mavericos
Категория: Новини
Прочетен: 5604464
Постинги: 2353
Коментари: 2437
Гласове: 2147
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930