Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10.2009 14:00 - Ново поколение графични процесори от NVIDIA
Автор: mavericos Категория: Технологии   
Прочетен: 758 Коментари: 0 Гласове:
0



Ново поколение графични процесори от NVIDIA
image NVIDIA представи своето следващо поколение CUDA™ GPU архитектура с наименованието “Fermi”. Става дума за изцяло нов дизайн, в следствие на което “Fermi”™ архитектурата ще е в основата на първите в света изчислителни графични процесори (GPU), осигуряващи впечатляващи постижения не само в графиката, но и в GPU изчисленията.

Новата “Fermi” архитектура беше официално представена при откриването на GPU Technology Conference в Сан Хосе, Калифорния. “Fermi” осигурява набор от възможности за ускорение на производителността в още по-широка гама от изчислителни приложения спрямо вече немалко наличните такива с CUDA поддръжка. Към пресконференцията на NVIDIA се присъедини и Националната лаборатория Oak Ridge, която обяви своите планове за нов суперкомпютър, който ще използва NVIDIA®-базирани графични процесори използващи новата “Fermi” архитектура. Освен това “Fermi” получи подкрепата на редица водещи организации, в това число Bloomberg, Cray, Dell, HP, IBM и Microsoft.

Като основа на решенията от ново поколение на NVIDIA за графични процесори от серията GeForce®, Quadro® и Tesla® − “Fermi” съдържа набор от нови технологии, които са "задължителни" за облсатта на изчисленията, в това число:

•    C++, като допълнение към вече наличната поддръжка на C, Fortran, Java, Python, OpenCL и DirectCompute.

•    ECC, едно критично изискване за дейтацентрове и суперкомпютри, използващи графични процесори в големи мащаби.

•    512 CUDA Cores™ поддържащи IEEE 754-2008 стандарта за изчисления с плаваща запетая, надминавайки дори най-съвременните процесори.

•    8-кратно подобрение в пиковата производителност при извършване на сметки с двойна прецизност спрямо предишното поколение графични процесори на NVIDIA. Двойната прецизност е критична за приложенията използващи високопроизводителни изчисления (HPC), като например линейна алгебра, числени симулации и квантова химия.

•    NVIDIA Parallel DataCache™ - първата в света истинска кешираща йерархия в графичен процесор, която ускорява алгоритми, като например физически изчисления, рейтрейсинг и умножение на разпръснати матрици, където адресите на данните не са предварително известни.

•    NVIDIA GigaThread™ енджинът с поддръжка за паралелно изпълнение на ядрото, където различните ядра на едно и също приложение могат едновременно да се изпълняват едновременно (например: PhysX® сметки за течности и твърди тела).

•    Nexus – първата в света напълно интегрирана хетерогенна среда за разработка на изчислителни приложения, добавяща се в Microsoft Visual Studio.  


Тагове:   ново,   поколение,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mavericos
Категория: Новини
Прочетен: 5600552
Постинги: 2353
Коментари: 2437
Гласове: 2147
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930