Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2010 14:57 - Съветник на президента и НС арестуван в операция "Килърите"
Автор: mavericos Категория: Новини   
Прочетен: 2103 Коментари: 3 Гласове:
3



Съветник на президента и НС арестуван в операция "Килърите"
image


Операцията "Килърите" ще продължи през целия ден и към момента не са обявени повече подробности



Нова спецоперация под кодово име "Килърите" провежда МВР в шест града в страната. Задържани са около 20 души и са проверени над 30 адреса, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в петък сутринта. Според неофициална информация сред задържаните е Петър Стоянов – Вожда, който е шеф на федерацията по сумо. Той е съветник на президента Георги Първанов по въпросите на спорта и съветник към парламентарната Комисия по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта. Официално МВР не потвърждава ареста му, но не го и отрича, съобщава Медиапуул.

Вожда е мениджър, треньор и състезател на националния отбор по сумо на България. Притежател е на над 20 медала от световни и европейски първенства, сред които и не малко титли. Петър Стоянов е много близък приятел на най-известния българин в Япония Калоян Махлянов-Котоошу, който пък е носител на орден "Стара планина". Вожда е добре позната медийна личност. Според добре осведомени източници напоследък се е движил с внушителна охрана.

Операцията "Килърите" ще продължи през целия ден и към момента не са обявени повече подробности. Такива ще бъдат съобщени в събота на специална пресконференция с участието на премиера Бойко Борисов, министър Цветан Цветанов и главния секретар на МВР Калин Георгиев.

Цветанов е убеден, че подробностите около акцията ще дадат заслужен повод за поздравления на служителите на ведомството.

Акцията има за цел разбиването на група, която се занимава с тежка престъпност. Задържаните са от всички нива, т.е. поръчители, посредници и изпълнители. Цветанов не пожела да уточни имена на задържани или случаи на убийства, с които те са свързани.

От думите на министъра може да се направи извод, че МВР е разбило своеобразна "фабрика за убийства". В славните времена, когато сегашният премиер бе главен секретар също бе разбита "фабрика за убийства", а бившият командос Николай Добрев – Бай Добри бе посочен за нейн шеф. В съда обаче не бе доказано, че в тази "фабрика се произвеждат убийства".

МВР съобщи, че арести и претърсвания са извършени в столичния квартал "Гоце Делчев", където са арестувани двама, в Червен бряг, Созопол, Китен, Варна и Самоков, Порник. На един от адресите в София е оказана съпротива и след предприетите мерки от страна на антимафиотите е открит автомат "Калашников".

Цветанов обяви, че може би за първи път в България се залавя цялата група, която се занимава с тежка престъпност.

Според непотвърдена, но упорито разпространявана информация в Самоков са задържани седем души, като се предполага, че са заподозрени в покушението срещу бизнесмена и общински съветник в Самоков Юри Галев.

Той бе прострелян с автомат "Калашников" преди месеци и почина няколко дни след нападението. МВР свърза убийството му с "дървената мафия". Около месец преди атентата срещу Галев, в родното му село Бели Искър също с "Калашников" бе убит 43-годишният бизнесмен Стоян Стоянов. Той бе собственик на дървообработвателно предприятие и е минаваше за един от най-заможните хора в региона.

"Аз смятам, че държавата, институциите трябва да покажат, че действително имаме воля да се борим срещу организираната престъпност. Защото в противен случай харченето на парите на данъкоплатеца, генерирането на престъпност, разрастването на тази престъпност ще продължава да нараства и ще има сериозни проблеми", заяви Цветан Цветанов пред БНР, който направи първите стъпки, за да е сигурен, че всички задържани ще останат в ареста.

"Ние трябва да покажем действително, че държавата е по-силна от престъпността. Който е избрал професията си, който иска да работи в интерес на държавата и представлява държавата, заставайки зад тази институция, аз смятам, че трябва всеки един да понесе отговорността си и да бъдем откровени към обществеността, защото те разчитат на нас. А и формирането на заплатите както на съдиите, така и на служителите от МВР, е функция от данъците и постъпленията на тези честни и трудолюбиви български граждани. Аз искам тях да защитим. Ако съдът не иска да ги защитава, това е техен проблем", заключи министърът.





Тагове:   операция,   арестуван,


Гласувай:
3




1. boristodorov56 - Кво става с теа Гоцеви съветници - ...
25.07.2010 15:03
Кво става с теа Гоцеви съветници - един го трепаа, втори окошариха, трети го арестуваха - наред е патрона им Гоце!
цитирай
2. анонимен - Гоцето днес жени копелдака си за ...
25.07.2010 21:40
Гоцето днес жени копелдака си за мангалка. Дано нямат наследствен трипер
цитирай
3. mavericos - ....
28.07.2010 13:08
Гоце Първановски при всяка една възможност се опитва да забави законодателството чрез налагане на системно вето... въпреки че той самия изобщо не разбира законопроекта на който го налага.

А за корпоративните интереси които покрива изобщо няма да коментирам.. всички знаем от къде папкат БСП..... ;) Малко ли са групировките в България ?

Защо още никой не е окошарил ТИМ ????
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mavericos
Категория: Новини
Прочетен: 5599790
Постинги: 2353
Коментари: 2437
Гласове: 2147
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930