Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2009 13:27 - ВНИМАНИЕ!!! Продължава операция „Наглите" Ето и снимките на ИЗДИРВАНИТЕ!
Автор: mavericos Категория: Новини   
Прочетен: 1375 Коментари: 1 Гласове:
0



Продължава операция „Наглите", Цветанов призова обществеността за съдействие image"Обръщаме се към обществеността за съдействие по фотороботите, които бяха представяни на медиите - да потърсим съпричастност и ангажиране на обществото да ни помогне, за да можем да си вършим работата" призова вътрешният министър Цветан Цветанов във връзка с продължаващата и до момента операция „Наглите".Днес полицията разпространи фотороботи на още четирима души, свързани с групата за отвличания.

Тези лица, които са на фотопортретите, са лица и хора, които са наемали къщи на територията на София и около София. Надяваме се, там, където са ги виждали, да ни сигнализират, за да можем да документираме цялостната престъпна дейност на тези лица", каза министърът.

Задържаните софийски автоджамбази с емблематичните прякори Патицата и Дебелия, са били съпричастни и към престъпната група за отвличанията. Дебелото бе задържан на 27 ноември след гонка по софийските улици. Патицата бе задържан в Банкя при специализирана полицейска операция на 28 ноември.

image

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов обясни, че при функционирането на тази престъпна група, всеки един от елементите в нея е отговарял за определена дейност. "Единият е отвличал, другият се е грижил за похитения, трети се е занимавал с взимането на откупа... И естествено, че във фазата, когато е финализирането на акцията, през последните няколко дни бяха задържани различни лица.

Имаме данни, че те са съпричастни към цялостното функциониране на тази организирана престъпна група. Това, към което днес вървим като реализация и допълнителните доказателства, които ще бъдат събрани, ще нареди цялостната синхронизация на елементите от тази престъпна дейност", каза Цветанов.

"Към момента са задържани 15 души в София и до 23 във Велико Търново", заяви главният секретар на МВР Калин Георгиев пред бТВ. "Основното ядро на групата е от пет души. Всички те са задържани. Останалите са съпричастни по един или друг начин към дейността им. Това е групата, която извършваше и тероризираше обществото през последните две години. Можем категорично да го кажем това нещо. Трябва да приключи първо операцията и по-нататък ще видим как ще планираме допълнителни мероприятия.

image

Във Велико Търново също има задържани. Това са по-скоро хора, които оказват логистична дейност и логистична подкрепа на групата и се занимават, и са ангажирани с друг тип криминална дейност".

Няма задържани бивши или настоящи служители на МВР, уточни още Георгиев и допълни:

Групата, която беше разкрита при полицейската операция тази нощ, повече никога няма да извършва подобен тип отвличания, коментира главният прокурор Борис Велчев пред журналисти преди началото на ВСС.

По думите му разследването има достатъчно доказателства, които по мнението му са убедителни, за да останат задържаните в ареста за постоянно, когато след няколко дни се очаква съдът да заседава за мярката им за неотклонение.

 

image



Тагове:   внимание,   операция,


Гласувай:
0



1. анонимен - ....
29.12.2009 19:24
ioji ioji xvanaxa li te :D:D:D
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mavericos
Категория: Новини
Прочетен: 5600461
Постинги: 2353
Коментари: 2437
Гласове: 2147
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930