Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2009 08:42 - Берлускони нападнат и окървавен
Автор: mavericos Категория: Новини   
Прочетен: 504 Коментари: 0 Гласове:
0



Берлускони нападнат и окървавен
Вече само 50,1% от италианците одобряват работата на премиера си в началото на декември   image image     Неизвестен мъж удари с юмрук премиера на Италия Силвио Берлускони и му пукна устната, съобщи италианската агенция АНСА.

Нападателят бил арестуван, а Берлускони се е почувствал зле и веднага бил откаран от охраната си в болница.

Инцидентът станал докато министър-председателят раздавал автографи след среща с привърженици на своята партия в Милано, на която произнесъл дълга реч.

При удара 73-годишният Берлускони паднал на земята. Италианската телевизия показа Берлускони с кръв на устните си, докато негови помощници му помагали да се изправи на крака.

"Това, което направиха на Берлускони, е акт на тероризъм", заявил пред АНСА лидерът на крайно дясната партия "Северна лига" Умберто Боси.

Според полицията не е изключено нападателят да е хвърлил към Берлускони тежък предмет от близко разстояние. Според очевидци мъжът държал метален предмет в ръката си, с която ударил премиера.

Други казват, че Берлускони бил ударен с метална миниатюра на Миланската катедрала.

Преди митинга премиерът бил пресрещнат от група хора, които го нарекли "палячо". Премиерът на няколко пъти им отговорил с думите "Засрамете се!".

Н се знае дали нападателят е от от тази група. Нападателят. Той бил идентифициран като Масимо Тарталиа, около 40-годишен.

Преди няколко години в Рим Берлускони пострада при сходни обстоятелства - младеж хвърли по него триножник за фотоапарат и му разкървави тила, припомниха информационните агенции.

Рейтингът на италианския министър-председател продължава да пада

в разгара на проблемите му с италианското правосъдие според резултати от допитване до общественото мнение, публикувани днес в италианския в. "Стампа".

Само 50,1 процента от италианците одобряват работата на премиера си в началото на декември. През ноември те са били 54,4%.

Правителството получава одобрението на 53,2% от италианците. Това означава, че министрите от кабинета се ползват с по-голямо доверие от самия премиер.

Срещу Берлускони през ноември бяха подновени две съдебни дела - за корупция и за данъчни измами.

Разкаял се мафиот от коза ностра намекна, че премиерът е имал връзки със сицилианската мафия.

Това също може да е повлияло, макар да беше опровергано от арестуван мафиотски бос, който заяви, че никога не е имал каквито и да е връзки нито с премиера, нито с негов близък сподвижник.


Тагове:   Берлускони,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mavericos
Категория: Новини
Прочетен: 5599840
Постинги: 2353
Коментари: 2437
Гласове: 2147
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930