Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. kvg55
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. sparotok
9. mt46
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. deathmetalverses
14. tota
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. kvg55
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. sparotok
9. mt46
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. deathmetalverses
14. tota
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. milena6
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. milena6
Най-активни
1. sarang
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. hadjito
6. manoelia
7. mimogarcia
8. samvoin
9. bateico
10. sekirata
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. hadjito
6. manoelia
7. mimogarcia
8. samvoin
9. bateico
10. sekirata
Постинг
05.02.2013 06:58 -
Яжте най-съвершенната храна - авокадото
Автор: krasi08
Категория: Хоби
Прочетен: 3814 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 22.07.2014 11:18
Прочетен: 3814 Коментари: 1 Гласове:
15
Последна промяна: 22.07.2014 11:18
Защо авокадото е най-съвершенната храна в света и супер полезно за здравето? Авокадото е плод с вкусови качества на зеленчук, а по хранителни качества наподобява тези на ядките.
Авокадо (Persea americana) е дърво от семейство Лаврови. Плодът му е наричан “алигаторова круша” заради крушоподобната форма и зелената обвивка като крокодилска кожа и е култивирано преди 7000 години в Южна Америка.
Днес най-големите производители на авокадо в световен мащаб са САЩ, Мексико, Бразилия, Колумбия, Доминиканската република и други, а в Европа – Испания, Италия, , Португалия, Гърция и Турция.Познати са над 500 вида авокадо, като основните 3 са мексиканско, гватемалско и западноиндийско.
Авокадото е изключително богато на витамин К и добър източник на А, C, D, Е и витамини от групата В. Авокадото съдържа голямо количество минерали, най-вече калий, цинк, мед, магнезий и желязо. Авокадото е богато на белтъчини и на омега-6 ненаситени мастни киселини.Маслото от авокадо също е с много високо качество и е широко използвано в козметиката, лесно прониква в кожата и я освежава.
То не само съдържа всичко, от което човек се нуждае, но може и да допринесе за превенцията и контрола на редица болести - алцхаймер, рак, сърдечни заболявания, диабет и други.То намалява "лошия" холестерол, нормализира кръвното налягане и предпазва от язва, гастрит, анемия, жлъчни, чрнодробни и бъбречни заболявания, укрепва имунната система и стабилизира нервната система.
Авокадото е висококалоричен плод, но с нисък гликемичен индекс. Съдържащите се в авокадото белтъчини и омега-6 ненаситени мастни киселини го правят идеален заместител на месата и млечните продукти.Авокадото ускорява метаболизма и подобрява храносмилането. Включването му в диетата прави хранителното меню по-балансирано и по-здравословно.
Авокадото трябва да е добре узряло, за да е вкусно. За да проверите, притиснете го леко. Авокадото не бива да е твърдо, а еластично. Кората трябва да е плътна, без петна и вдлъбнатини.
Освен сурово, авокадо може да се използва като съставка на различни салати, предястия, основни ястия, сосове, десерти и т.н. Авокадото се консумира сурово, защото термичната обработка промена вкуса му и то леко нагарча. Костилката, ако се посади веднага, от нея израства красиво зелено растение.
Аз го използвам за закуска, като предварително пасирам вътрешноста на узрялото и меко авокадо, добавяйки малко зехтин, сок от лимон и бяло сирене. Много е вкусно. Добре се съчетава с морски продукти, птиче месо и яйца.
В 100 гр. авокадо се съдържат 218 калории.
Авокадо (Persea americana) е дърво от семейство Лаврови. Плодът му е наричан “алигаторова круша” заради крушоподобната форма и зелената обвивка като крокодилска кожа и е култивирано преди 7000 години в Южна Америка.
Днес най-големите производители на авокадо в световен мащаб са САЩ, Мексико, Бразилия, Колумбия, Доминиканската република и други, а в Европа – Испания, Италия, , Португалия, Гърция и Турция.Познати са над 500 вида авокадо, като основните 3 са мексиканско, гватемалско и западноиндийско.
Авокадото е изключително богато на витамин К и добър източник на А, C, D, Е и витамини от групата В. Авокадото съдържа голямо количество минерали, най-вече калий, цинк, мед, магнезий и желязо. Авокадото е богато на белтъчини и на омега-6 ненаситени мастни киселини.Маслото от авокадо също е с много високо качество и е широко използвано в козметиката, лесно прониква в кожата и я освежава.
То не само съдържа всичко, от което човек се нуждае, но може и да допринесе за превенцията и контрола на редица болести - алцхаймер, рак, сърдечни заболявания, диабет и други.То намалява "лошия" холестерол, нормализира кръвното налягане и предпазва от язва, гастрит, анемия, жлъчни, чрнодробни и бъбречни заболявания, укрепва имунната система и стабилизира нервната система.
Авокадото е висококалоричен плод, но с нисък гликемичен индекс. Съдържащите се в авокадото белтъчини и омега-6 ненаситени мастни киселини го правят идеален заместител на месата и млечните продукти.Авокадото ускорява метаболизма и подобрява храносмилането. Включването му в диетата прави хранителното меню по-балансирано и по-здравословно.
Авокадото трябва да е добре узряло, за да е вкусно. За да проверите, притиснете го леко. Авокадото не бива да е твърдо, а еластично. Кората трябва да е плътна, без петна и вдлъбнатини.
Освен сурово, авокадо може да се използва като съставка на различни салати, предястия, основни ястия, сосове, десерти и т.н. Авокадото се консумира сурово, защото термичната обработка промена вкуса му и то леко нагарча. Костилката, ако се посади веднага, от нея израства красиво зелено растение.
Аз го използвам за закуска, като предварително пасирам вътрешноста на узрялото и меко авокадо, добавяйки малко зехтин, сок от лимон и бяло сирене. Много е вкусно. Добре се съчетава с морски продукти, птиче месо и яйца.
В 100 гр. авокадо се съдържат 218 калории.
Следващ постинг
Предишен постинг
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.