Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2010 20:33 - Митове за мъжката сексуалност
Автор: mavericos Категория: Тя и той   
Прочетен: 1439 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 11.01.2010 16:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Митове за мъжката сексуалност imageНякои схващания за мъжката сексуалност неимоверно се базират на факти и изследвания, други не толкова. Ето и кои са най-често разпространените митове за мъжете, които върлуват в женското пространство.

1. Размерът на женските гърди е определящ.

Трудно е да се отрече, че това е една от дамските части на тялото, която първо привлича мъжкото внимание. Не това обаче е нещото което е решаващо за мъжете при избор на сексуалния си партньор. Едва 25% от мъжете заявяват, че предпочитат дами с голям бюст. Представителките на нежния пол обаче са много по-уверени за важността на този фактор, като над 80% смятат, че мъжете предпочитат жени с големи гърди.

2. Мъжете не обичат да използват презервативи.

Всички мъже са наясно, че предпазването по време на полови контакти е изключително важно. Особено наложително е то, когато става въпрос и за случайни сексуални връзки. Затова мнозинството от представителите на мъжкия пол го ползват, искат или не.

3. Мъжете са готови на всичко за секс.

Всеобщо е схващането, че мъжете са готови на всичко за да получат секс, включително и на измами. Такива могат да варират от „Обичам те и ще се оженя за теб", до „В момента ферарито ми е на ремонт". Нещата обаче не стоят точно така. Наскорошно изследване проведено от американски психолози сочи, че мъжете лъжат ежедневно, но причината е за да направят добро впечатление за себе си. Жените пък го правят най-често за да не обидят някого.

4. Мъжте в леглото са спринтьори, а не маратонци.

Това е много разпространено вярване отново според жените. Според сексолозите оптималната продължителност на секса между 3 и 13 минути, без предварителната прелюдия. Във всяка двойка, рано или късно се установява собствена индивидуална времева рамка.

5. Мъжете не се интересуват от оргазма на партньорките си.

Изследвания опровергават този слух, като според много анкети повечето от мъжете много се вълнуват от това, дали партньора им е достигнал оргазъм. Мъжете яростно отхвърлят егоизмът в леглото, докато жените непрекъснато ги обвиняват за това. Истината явно е нъкъде посредата.

6. Мъжете се възбуждат от това да гледат порно.

Много изследвания потвърждават, че мъжете обичат с очите си. Проучванията за порното обаче, сочат само, че то в действителност повишава нивото на възбудата при тях. Много мъже споделят, че голяма част от възбудата им се определя от това, че го правят със своите половинки.



Тагове:   митове,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mavericos
Категория: Новини
Прочетен: 5603003
Постинги: 2353
Коментари: 2437
Гласове: 2147
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930