Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2012 19:27 - Подкрепете въвеждането на Online Парламент, за да постигнем реална демокрация!
Автор: mavericos Категория: Новини   
Прочетен: 5607 Коментари: 0 Гласове:
2



Инициатива за въвеждането на Online Парламент!
  image

Интересен е въпроса, защо няма онлайн или телевизионен видео канал на дейността на Парламента? Какво е необходимо за може телевизионните и интернет оператори да включат задължителен канал „Online видео дейност на Народното Събрание на Република България” през мрежата на БНТ и БНР например и интернет операторите!?  За да е приложима демокрацията в България,  информацията за дейността на народните представители трябва да достига до крайните потребители, а именно гражданите на република България. Това може да стане ако държавата възложи на БНТ (като държавна телевизия) да поддържа online видео  канал или на другите частни телевизии да излъчват националния парламентарен канал. Той ще позволява постоянното следене на изказванията от депутатите в пленарна зала. Ефекта ще бъде като постоянен парламентарен контрол от всички граждани гледащи този канал в момента. Депутатската професия е публична, но нека публичността стане на 100% за да има реална демокрация. Въвеждането на online парламент ще реши проблема с измислените политически образи, които губят парламентарно време само и само за да дискутират глупости, които не винаги касаят народа, а понякога дори частни интереси!

Нека информация за 100% от времето на работа на народните представители в пленарна зала да достига до гражданите седящи пред компютъра или телевизора.

                Народно Събрание на Република България би следвало да работи за достъпа на потребителите, които гледат Телевизия и се интересуват, какво се случва в прочутото Българско Народно Събрание в момента!? Ще може постоянно да се следи колко от депутатите са на работа и колко са по заведенията около Народното Събрание.  Но това няма как да стане, ако самото Народно Събрание не реши да се самоконтролира като въведе този online режим за информираност на обществото за дейността си. Редно е да бъде въведен и 24 часов канал по интернет, но дали Народното Събрание ще е готово да бъде ефективно контролирано от И от интернет обществото (a защо не и социалните мрежи, е въпрос от по-дълбоки води).

                Необходими предпоставки за осъществяването на Oneline Парламент

1.       Поставянето на изискването за онлайн или телевизионен канал на НС в нормативни рамки

2.       Разработване на план за достъп на интернет компаниите до тези телевизионни мрежи (той вече съществува от поне 5 години) .

3.       Уреждане на въпроса с териториалния обхват на този 24 часов онлайн  телевизионен канал.

4.       Наблюдаване на потребителското настроение посредством рекламирани общодостъпни телефони  и други медийни техники прилагани до сега в телевизионните канали.

5.       Участието на БНТ и БНР би било „препоръчително” като държавни радио и телевизионни оператори .

Какви ще бъдат ползите от това?

Държавата ефективно ще може да разгърне народовластието от което произтича и ефективната демокрация, а понятието онлайн демокрация вече е въведено. Българските потребители на стоки и плащащи данъци ще могат да гледат пред телевизора или пред компютъра, какво прави Народният представител пред парламентарната трибуна и с какво се занимава докато работи. Тогава ще можем да бъдем убедени, че гражданина Х ще има реална и обективна оценка върху личността, която е избрал със своя вот и с какво точно се занимава тази политическа личност докато дебатира в пленарна зала и обсъжда законопроекти, от които зависи бъдещето на Република България.

Народния представител трябва да знае, че  винаги ще се излъчван пред Българската телевизионна аудитория докато говори в пленарна зала и ще бъде сигурен, че това се записва въпреки, че не носи отговорност за казаното от трибуната. Интервютата, които депутатите дават на репортерите след заседания ще са винаги с обективни въпроси, защото репортерите ще следят внимателно изявленията им и ще знаят какво точно да ги попитат свързано с казаното от тях по-време на дебатите и дейността им в НС.

“TV&Online Парламент

                                             Автор на статията:  Димитър Гайдов

 



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mavericos
Категория: Новини
Прочетен: 5600425
Постинги: 2353
Коментари: 2437
Гласове: 2147
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930