Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2010 19:06 - 16-годишен милионер няма да се спре, докато не направи £100 млн.
Автор: mavericos Категория: Новини   
Прочетен: 1857 Коментари: 0 Гласове:
0



16-годишен милионер няма да се спре, докато не направи Ј100 млн.
Британският тийнейджър Кристиян Оуенс иска да стане име в интернет бизнеса image

Младият предприемач, 16-годишният британец Кристиян Оуенс, отпразнува натрупването на първия си милион, но заяви: „Няма да спра, докато не направя 100 млн. паунда“.

Ученикът-предприемач е използвал джобните си пари, за да финансира първото си бизнес начинание – уебсайтът Mac Box Bundle, когато е едва на 14. Интернет страницата се занимава с продажбата на приложения за компютрите Mac на Apple, като от всяка продажба дарява по 10% за благотворителност. От пускането си през 2008 г. досега, сайтът е изкарал 700 хил. паунда, съобщава Daily Mail.

Година по-късно младежът основава рекламна компания за плащане на клик, като работи по бизнес проекта си след училище и през почивните дни.

Фирмата носи името Branchr и предизвиква фурор на интернет пазара, изкарвайки 500 хил. паунда през първата година от своето съществуване, а днес един от клиентите й е сайтът за залагания William Hill – независимо, че младият бизнесмен няма необходимите години, за да може да прави залози.

Социалната мрежа MySpace също се възползва от услугите на компанията на Кристиян.

Днес момчето, което е родом от Корби, Нортхемптъншир, има 8 души персонал във Великобритания и Америка, като продавачи и технически асистенти, и планира да отвори два офиса на компанията си през следващата една година. Всичките му служители в момента са по-възрастни от него.

Младежът живее с родителите си. Майка му Алисън е на 43 години и работи като секретарка, а баща му, 50-годишният Джулиан, е работник във фабрика. По думи на момчето, то решило да се занимава с този род дейности след като видяло какъв огромен успех е постигнал шефът на Apple Стив Джобс.

Кристиян инвестира по-голяма част от парите, които изкарва, в двата си бизнеса.

„Настина искам да създам нещо голямо и просто, което ще бъде революция в начина, по който работи рекламата“, казва той.

„Mac Box Bundle вече жъне успех, но аз исках да се занимавам с нещо различно и така ми дойде идеята за Branchr”.

“Според мен всеки има бизнес усет, просто му трябва опит и желание да успее. Няма магическа формула – иска се упорита работа, отдаденост и да се стремиш към нещо велико. Целта ми е да стана голямо име в света на интернет и мобилната реклама и да се издигна до върха на тази игра“.

„Не знам къде ще съм след 10 години, но няма да изоставя Branchr докато не достигне 100 млн. паунда“, добавя момчето.

Тийнейджърът твърди, че професионалният му успех не е повлиял на личния му живот и добавя, че интересите му включват фотография и свирене на китара.

„С приятелите не говоря за успеха си. За тях аз съм просто нормален тийнейджър и това между нас не се е променило“.

Кристиян, който използва компютър от 7-годишен, започнал да се учи на основни неща по уеб дизайн на 10-годишна възраст, когато получил първия си Mac.

Компанията Branchr работи като платформа за собственици на уебасйтове, които продават реклама на различни фирми. Тя продава повече от 250 милиона реклами на 11 хиляди сайта месечно и е придобила още едно дружество, което се занимава с разработката на бизнес софтуер – Atomplan.





Тагове:   Направи,   млн,   милионер,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mavericos
Категория: Новини
Прочетен: 5602166
Постинги: 2353
Коментари: 2437
Гласове: 2147
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930