Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2009 23:03 - Две и девета (глуха) си отиде – да ни е честито!
Автор: mavericos Категория: Новини   
Прочетен: 994 Коментари: 0 Гласове:
0



Две и девета (глуха) си отиде – да ни е честито! image
Не че искам да е така, но е факт: в европейското състезание на народите през изминалата година бяхме девета дупка на кавала.

Имам предвид по отношение на хубавите неща (които се случват на другите) – заплащане на час, ден или месец, чистотата и зеленината на градовете дори (София се оказа направо на дъното) и в крайна сметка, сумарно – като качество на живота.

За сметка на това в подредбата по показатели, с които никой никъде не се гордее, нашата Горда Стара планина стърчеше страховито над конкуренцията като съветски паметник.

По стандартите на ЕС здравеопазването ни е направо в услуга на погребалния бизнес (за него тук няма криза- тъкмо напротив). Това пък е тясно свързано с демографските ни върхове в закопаването на нацията.

И не е чудно, че то се отразява на рекордно мрачното ни настроение - отново бяхме сред най-нещастните на континента, най-недоволните от управлението на страната, най-песимистично настроените. А и сред най-склонните да посегнем на себе си, вместо на виновниците.

Другаде тази заредена с недоволство атмосфера би предизвикала очистителни граждански катаклизми, но у нас тя произведе само един изборен напън, чийто ефект тепърва предстои да бъде изучаван от самите нас (и на наш ГЕРБ).

Медиите изригнаха, но в странна имплозия – в смисъл, че продължиха да се размножават по противоестествен път и в угода на самите себе си, самозатваряйки се в продължаващ процес на самозадоволяване, който явно стимулира фертилните напъни на техните оплодители. Но не и прераждането на гражданското общество.

Случи се обаче и нещо прекрасно – две и девета (глуха) отмина. Това е най-положителното събитие за отчетния период – със сигурност никой друг народ в Европа не би трябвало да се радва толкова на факта, че тя остана в миналото.

Да ни е честита старата две и девета (глуха) с това, че благоволи да си отиде!



Тагове:   отиде,   две,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mavericos
Категория: Новини
Прочетен: 5599193
Постинги: 2353
Коментари: 2437
Гласове: 2147
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930