Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2009 19:33 - Десетте най-скъпи и луксозни домове в света според списание Форбс!
Автор: mavericos Категория: Новини   
Прочетен: 2858 Коментари: 0 Гласове:
1



Десетте най-скъпи и луксозни домове в света според списание Форбс!
image

Къщата Харст

За трета поредна година сп. Форбс публикува списък на най-скъпите недвижими имоти на пазара по цял свят с изключение на Антарктика.  Ски хижата в Аспен на саудитския принц Бандар бин Султан възлиза на 135 милиона долара, докато на 6000 мили оттам, къща с 64 стаи, намираща се в Истанбул, Турция, която има и фонтан в предния си двор, е оценена на 100 милиона долара.

Вижте – това са най-скъпите къщи в света.

 

1. Домът Харст в Бевърли Хилс, Калифорния за 165 милиона долара image

От птичи поглед

image

Порталът, който води към имението

Тази скъпа вила заемаща цели шест и половина акра принадлежи на магната Уилям Рандолф Харст. Тя е била удостоена с награда от престижното списание. Внушителните 6750 кв.м. жилищна площ е пръсната в три крила. Къщата съдържа 29 спални и 40 бани. Построена е през 1926 година в Средиземноморски стил и е използвана за снимачна площадка на филма “Кръстника” от 1972 година. Съставена е от шест сгради, три плувни басейна и кино.

2. Замъкът Бран в Брасов, Румъния – 140 милиона долара image

Замъкът Бран на върха на скалите

Замъкът е известен с това, че е бил обитаван от румънския принц Влад Неуловимия, който е и първообраз за известния Граф Дракула. Построен е  през 1212 година и е разположен върху площ от 20 акра. Сградата разполага със 17 спални и е разположена на върха на скали, откъдето предлага гледка над страната и околните планини. Настоящият собственик на замъка – Доминик Вон Хапсбург го е превърнал в музей.

image

Двора на замъка

image

Стара снимка на интериора

image

Още от интериора на замъка

Замъкът е построен през далечния 14-ти век като крепост, която да отблъсква набезите на турците. Той разполага със 57 стаи, 17 от които спални, декорирани с ръчно изработени стари антики и мебели. Това првилича годишно тук над 450 000 туристи от цял свят. Сградата си има обаче и своите недостатъци. Един от тях е липсата на отопление, което го прави доста студен през цялата година. Но пък ако искате да поживеете на мястото, което е пребивавал Дракула, това ще ви се стори дребна пречка.

3. Къщата-игрище, Уиндълшам, Сидни – 138 милиона долара image

Цялостен поглед на имението

За сумата от 138 милиона долара, може да притежавате уютна английска извънградска къща със 103 стаи, с паник стая, мраморен път и площадки за хеликоптер. Тази къща е по-голяма дори от Бъкингам и Двореца Хамптън. Целият имот е разположен върху площ от 58 акра и освен застроените части включва градини и гори. Това прави имението идеалната английска извънградска вила за тези, които не си знаят парите.

image

Забележителностите в имението

image

Вътрешния басейн

Няколкото бални зали и главни входове подсилват значението на тази къща, която разполага също и с вътрешно игрище са скуош, алея за боулинг, кино с 50 места, площадки за кацане на хеликоптери, място за осем лимозини и отоплени мраморни бани. С две думи – нишо не липсва.

4. Ранчото Хала, Аспен – 135 милиона долара image

Страхотна гледка с ранчото, вградено сякаш в планината сред боровете

image

Изглед отпред

Докато Тим Бликсет не завърши своята ски хижа на стойност 155 милиона долара в Монтана, това 95-акрово ранчо, притежание на принц Бандар бин Султан бин Абдул Азиз, бивш посланик на Саудитска Арабия в САЩ е най-скъпото в страната. Имението може да се похвали с 5000 кв. м. жилищна част с 15 спални и 16 бани. Освен това на територията на имението има още няколко по-малки сгради, конюшни, тенис корт и вътрешен плувен басейн.

image

Дневната в хижата

5. Мейсън де Амити, Палм Бийч, Флорида – 125 милиона долара image

Мейсън ди Амити на две крачки от плажа

През 2004 година Доналд Тръмп закупи за 41.25 милиона долара бившия административен център на Абе Госман – Мейсън де Амити. Имението, което се намира на 475 крачки от плажа беше продадено на аукцион заради банкрут. Сред подобренията, които е направил милиардера са бална зала и консерватория.

image

Фронтален изглед

image

Басейнът сред свежите цветя

Ако морската вода е прекалено негостоприемна за плуване, винаги може да се потопите в 30-метровия плувен басейн в имението, който е заобиколен от цветни градини.

6. Имението “Спокойствие”, Езерото Тахо, Невада – 100 милиона долара image

Вътрешния басейн

Удобно разположено от освободената от данъци страна на езерото Тахо в Невада, това 210 акрово имение е собственост на Джоел Хоровиц, който е преосновател на Томи Хилфигер.

image

Поглед отпред

Главната къща притежава 1800 кв.м. жилищна площ, а в нея има 3500 клетки за бутилирано вино. Вътрешния плувен басейн и предверието на къщата заедно като площ са колкото едно 19-местно кино.

7. Имението на брега, Истанбул, Турция – 100 милиона долара image

Поглед отпред на имението на Босфора

Седмият най-скъп дом в света разположен на три-четвърти от акъра се намира на Босфора в Истанбул, Турция.

image

Една от стаите, обзаведена в разкошен ориенталски стил

Тази резиденция предлага повече от 2700 кв.м. жилищна площ в разкощно подредени 64 стаи, всяка от които има голям прозорец, предлагащ невероятен изглед към водата. Имението има и превъзходен кей, който е близо 60 метра дълъг.

8. Евразия, Москва – 100 милиона долара image

Имението сред чудна борова и елова горичка

Това порядъчно голямо имение разполага с 1053 кв.м. главна постройка, две къщи за гости от порядъка на 360 кв.м. и център за развлечение и освежаване, който е с големина от 8000 кв.м., и в който има басейн, турска и руска бани, салон, сауна и шезлонги. Имението е на около 27 км, от центъра на Москва.

9. Бишъп Авеню Хампстед, Лондон – 99 милиона долара image

Част от сградите на английското имение

С цена малко под 100 милиона долара на девета позиция се нарежда имението, което се намира на английското авеню Бишъп Хампстед и е построено от турския предприемач Халис Топрак. 2500 кв. метровата къща има двойно вътрешно стълбище и стъклен елеватор. Освен това има още плувен басейн със стъклен мост и турска баня за 20 души.

image

Вътрешния басейн

image

Двойното стълбище

10. Трите езера, Бриджхемптън, Ню Йорк – 75 милиона долара image

От птичи поглед

Трите езера, което е на 60 акра и е част от обработваемата земя на Хемптънс е кръстено на езерата, които го заобикалят.

image

Стаята с куполовидния таван

Но освен това притежава и собствено езеро и голф игрище. Около главната къща има 14 градини, 20-метров басейн, магазинче за голф, поле за тенис играчите и къща за гости. Главната къща, която е проектирана от архитекта Алан Грийнберг, има невероятно стая с куполообразен таван, който е на височина 850 метра.

image

Цветната градина на имението




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mavericos
Категория: Новини
Прочетен: 5600583
Постинги: 2353
Коментари: 2437
Гласове: 2147
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930