Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2009 20:03 - Още 21 фолк и естрадни изпълнители за проверка от НАП
Автор: mavericos Категория: Новини   
Прочетен: 1094 Коментари: 0 Гласове:
0



Още 21 фолк и естрадни изпълнители
за проверка от НАП imageПродължават проверките на Националната агенция по приходите (НАП) в развлекателния бизнес. В списъка на данъчните вече са нови 21 фолк, естрадни, рок и рап изпълнители - Алисия, Тони Стораро, Тони Дачева, Кали, Мария Илиева, Графа, Нели Рангелова, Орлин Горанов, Тони Димитрова, Силвия Кацарова, Кристина Димитрова, Софи Маринова, Сашка Васева, Десислава, Емануела, Цветелина, Таня Боева, Мира, Устата, Теодора и Ерик, съобщават от агенцията.

От приходната агенция вече са изискали от всички продуцентски компании писмени справки за ангажиментите и възнагражденията, които са платени на изпълнителите.

През следващата седмица започват и открити наблюдения на НАП в заведенията, където най-често имат участия популярните изпълнители. Инспекторите ще следят за оборотите в заведенията, ще проверяват каква част от входните такси се отчита като оборот, както и начинът на заплащане на хонорарите на звездите.

Собственикът на "Пайнер" ООД Митко Димитров се срещна с изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов днес. На срещата бяха обсъдени течащите проверки на НАП сред фолк изпълнителите.

Стефанов изрично подчерта, че действията на НАП не са тенденциозно насочени срещу изпълнителите на "Пайнер", а се проверява целият бранш. Директорът на НАП изтъкна, че агенцията изпълнява законовите си задължения и основната цел на проверките е да се декларират реалните възнаграждения занапред.

„Проверяваме десетки други браншове, но интересът към изпълнителите е по-голям защото са известни в обществото. Гарантирам, че НАП ще си свърши работата съобразно закона и коректните нямат повод за притеснения.", каза на срещата Красимир Стефанов.

Димитров посочи, че "Пайнер" е компания, която е изрядна към бюджета. Преди две години е била ревизирана и не са били открити нарушения, дори фирмата е получила награда за голям данъкоплатец в Хасковския регион. Собственикът на Пайнер увери директора на НАП, че ще окаже пълно съдействие на проверяващите.



Тагове:   още,   фолк,   НАП,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mavericos
Категория: Новини
Прочетен: 5600563
Постинги: 2353
Коментари: 2437
Гласове: 2147
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930