Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2009 07:33 - Дойде време за сътрудничество между САЩ и Русия в областта на сигурността
Автор: mavericos Категория: Новини   
Прочетен: 722 Коментари: 0 Гласове:
1



Дойде време за сътрудничество между САЩ и Русия в областта на сигурността

image

Дойде моментът за взаимноизгодно сътрудничество между САЩ и Русия в областта на сигурността, тъй като без тях не може да се говори сериозно за европейска сигурност, заяви днес руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от Франс прес, пише БТА.

"Настъпи моментът за създаване на условията за взаимноизгодно сътрудничество между САЩ и Русия, тъй като без тези участници не можем сериозно да се говори за идеи за сигурността и политиката на континента ни", каза Лавров в Атина, където се състоя 17-ото заседание на Съвета на външните министри на страните от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ).

След участието си вчера и днес в заседанието Лавров произнесе реч за отношенията между НАТО и Европа пред Съюза за гръцко-руско приятелство.

Тези дни ще има заседание на Съвета НАТО-Русия, на което ще обсъдим много документи, свързани със съвместната ни работа, каза Лавров. Срещата на 4 ноември в Брюксел е първата официална среща на съвета след руско-грузинската криза през август 2008 г., която влоши отношенията между алианса и Москва.

На заседанието на ОССЕ Лавров представи проекта за Договор за европейска сигурност на руския президент Дмитрий Медведев, който мнозина от участващите външни министри отказаха да коментират.

Пред Съюза за гръцко-руско приятелство руският първи дипломат обясни, че в основата на тази инициатива е намерението за изграждане на неделима система за сигурност в евроатлантическото пространство и за постигане на обвързващо споразумение за европейска сигурност.

"Надяваме се на точен и градивен отговор на нашата инициатива", подчерта Лавров, призовавайки НАТО, ОССЕ и Европа да се присъединят към нея.

Лавров посочи, че идването на власт на правителството на Барак Обама е дало възможност да се направи преоценка на руско-американските отношения въз основа на принципите за равенство и взаимен интерес.




Тагове:   между,   сътрудничество,   САЩ,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mavericos
Категория: Новини
Прочетен: 5603039
Постинги: 2353
Коментари: 2437
Гласове: 2147
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930