Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2009 20:30 - Nissan Land Glider Prototype - завива като мотоциклет
Автор: mavericos Категория: Новини   
Прочетен: 623 Коментари: 0 Гласове:
0



Nissan Land Glider Prototype завива като мотоциклет Един от няколко прототипа на щанда на Nissan image
  Обикновените експонатите по автомобилните изложения се появяват под всякаква форма и поради различни причини. По време на тазгодишното издание на автомобилното изложение в Токио ще бъдат представени серия разнообразни модели (предимно от Япония) и сред тях са няколко представителя на Nissan. Той доказва, че въпреки нищожното присъствие на гости от Европа и Америка присъствието ще си заслужава.

image
На централно място ще бъде Nissan LEAF – електрическа кола, специално създадена, за да може да бъде произвеждана. И като изключим електрическата система за задвижване, колата си представлява конвенционален петврат и петместен хечбек, който може да измине с едно зареждане на батериите до 160 км.
image
Други нови серийни модели включват Nissan Fuga и Roox. Вторият представлява висок и тесен монококов модел, типичен за японските градски улици. Fuga обаче е нещо друго – на места той ще се предлага като Infiniti M, като дори ще има хибриден вариант.

Кросоувърът Qazana също ще бъде на шоуто. На този етап разработката притежава концептуален статут, въпреки че производството на модела ще започне от следващата година, така че не е изключено да бъде показан и готов сериен вариант.

image
И последно, но не и по място, е странният Land Glider, който можете да видите на снимките. Дизайнерите на Nissan считат, че това е отговорът на задръстванията и проблемите с паркирането, тъй като каросерията е доста тясна. Явно, че някой се е сетил, че при такава височина и ширина колата може да пада при завои. В резултат на това инженерите са направили така, че тя да се накланя при завои в съответната посока, подобно на мотоциклет. Споменахме ли, че колата не се управлява с волан, а посредством лостове?...

Повече подробности за тези модели ще има при дебюта им в Токио. Изложението започва на 21 октомври.


Тагове:   Nissan,   мотоциклет,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mavericos
Категория: Новини
Прочетен: 5604164
Постинги: 2353
Коментари: 2437
Гласове: 2147
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930